• Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Новини від місіонерів

~ новини і молитовні потреби від місіонерів ~

Новини від сім`ї Константіннік із Папуа-Нова Гвінея

Привіт всім нашим дорогим друзям по ту сторону екватора! Ми вас любимо!

  то в цьому місяці ми встигли:

- перехворіти на тиф

- відкрити нову церкву

- хрестити 17 осіб

- почати відбудовувати згорілу дотла село

- і відкрити там громаду, яка, сподіваємося стане ще однією дочірньою церквою Promise Land

- відправити сім'ю місіонерів для постійного служіння в джунглі

Що ще я забула? Ах да, на додаток до всього, у нас з'явилося ще 2 черепахи, 6 цуценят і півень, так, наші діти теж на домашньому навчанні, так, у нас в країні теж карантин, і так, (якщо у вас виникло питання) - у мене паморочиться голова, чи то від тифу, чи то від того, що у дворах Господніх дійсно за місяць може статися більше, ніж за десять років :)

Святкове відкриття церкви Promise Land в селі Обур

Ми могли бути учасниками Божої роботи в селі Обур, яку Женя з його командою вперше відвідали приблизно півтора роки тому - з тих пір там організувалася мала група, яка поступово перетворювалася на нашу першу дочірню церкву - і ось на минулих вихідних ми мали честь хрестити перших 17 людей, які стали першими членами церкви Promise Land, в Обур! Щоб дістатися до Обур потрібно їхати 4 години вантажівкою, а потім зробити «підйом віри» на одну з покритими джунглями вершин - і ми на місці.

Складно передати, як годинами, люди стоять під проливним дощем, вбираючи Слово Боже, складно описати, як вони - від малого до великого - підстрибують від захвату, просто тому що в їхньому селі тепер теж буде церква, складно розповісти, як тільки що побудований будинок молитви тріщить по швах, явно не вміщуючи всіх бажаючих, і як під час служіння люди підглядають у вікна і двері - а за стінами в цей час красується невимовний гірський пейзаж незайманої природи, як ще одне свідчення Божої любові і вірності!

Я б так хотіла, щоб ви теж могли пережити щось подібне !!!!

Ну, а поки просимо підтримати в молитві наших Джейкоба і Меріфу, які, закінчивши Школу Учнівства і всього минулого місяця повернувшись додому, відразу ж зголосилися відправитися в Обуру, щоб нести там постійне пасторське служіння. Моліться за них і за їх трьох малолітніх дітей - і якщо Господь спонукає Вас послужити в Обур фінансами (зараз потрібно побудувати для них будинок, де вони будуть жити) будь ласка, дайте нам знати.

Повертаємося з віддаленій Обур в нашу сусіднє село з іронічною назвою Мама-рай, хоча якраз на «рай» вона зараз схожа найменше.

 Племінні війни в Папуа-Новій Гвінеї - явище стихійне. Вони починаються раптово, проходять буйно, і не закінчуються ніколи, просто згасаючи на деякий час, щоб потім спалахнути знову. Воюють списами, мечами і луками, з дикими криками і перемішавшись золою - а після себе залишають тільки випалені вщент села і сотні сімей, які змушені поневірятися по джунглях в пошуках нового укриття. Рятуючи хворих, старих і дітей просто кидають напризволяще, але за кожну смерть буде відплата надалі - око за око, зуб за зуб, кров за кров.
photo 2020 05 04 17.48.50Саме так і сталося в селі Мамарай - спалах війни зніс село начисто, більше 100 будинків були  повністю випалені, і 2000 чоловік залишилися не тільки без будинку, але і без будь-яких засобів існування.

Ми, як церква Promise Land, змогли провести кілька відвідувань Мамарая, в результаті чого лідер громади (пам'ятка потенційним місіонерам: ніколи не називати вождя племені вождем. Старійшина, лідер - звучить набагато доречніше!) На ім'я Куди (наголос на останній склад) і ще кілька десятків воїнів з Мамарая віддали свої серця Господу, і минулої неділі - серед попелу і розрухи, ми могли провести перші збори громади, яка, ми віримо, в майбутньому, стане ще однією дочірньою церквою Promise Land.

Дивно було бачити, як майже все село (або те, що від неї залишилося), зійшлися, щоб послухати Слово Боже, чоловіки (а це були саме вони, так як їхні дружини і діти заховані надійно в ДЖУГЛА, подалі від ворожого племені), вухами слухали проповідь, а в руках все ще стискали списи - нападу чекають в будь-який момент.

photo 2020 05 04 17.48.24Моліться за село Мамарай, моліться за посіяне Слово, за постраждалі сім'ї. Дайте нам також знати, якщо Господь спонукає Вас взяти участь фінансами - і дуже дякую тим, хто вже це зробив, завдяки Вашим пожертвам, ми змогли благословити нужденних у всьому жителів Мамарая матрацами, подушками, ковдрами та іншими необхідними речами, щоб вони знову могли почати життя "з нуля". Ми плануємо ще кілька разів допомогти їм матеріально, і будемо раді, якщо Ви теж приєднаєтесь до служіння перетворення Мама-раю в «рай».

photo 2020 05 04 17.48.28Посміхаюся. Я написала цю розсилку так само, як і прожила цей місяць - на одному диханні.

 Багато що я пропустила, про що згадала тільки «між рядків» - як ми з Мирославою промучились з тифом і ледве встали з ліжка, як ми змогли відсвяткувати свято Великодня В ЦЕРКВІ (що для багатьох зараз, я знаю, це недосяжна мрія).

«А чому ви так радієте?» - коментують люди, подивившись live відео з нашого пасхального служіння. - «Ви стрибаєте ще більше, ніж місцеві папуаси»

Так. Я радію.

Так. Я стрибаю / плескаю / піднімаю руки так високо, як тільки можу.

Тому що цілий місяць аж до цього самого неділі я не могла навіть встати з ліжка - і буквально змушувала себе дихати. Але Бог Живий і завдяки Йому я теж жива. І кожною хвилиною, я зобов'язана Йому.

Англійське слово для «прославляння» - це PRAISE. Eсли прибрати першу його букву, то вийде RAISE, що означає «звеличити».

Прославити Бога - не означає закрити очі на свої проблеми, це означає звеличити Його ВИЩЕ них. Нічого не доставляє сатані клопоту більше, ніж бачити, як Божі діти звеличують Боже. Адже знаєте ..... Всього один день в Його присутності ..... може дати набагато більше, ніж мільйон років БЕЗ Нього.

Христос Воскрес!!!


 

Новини з Уганди. Квітень 2020.

Вітаємо Вас, улюблені брати та сестри у Христі Ісусі, Господеві нашому. Ще один місяць промайнув так швидко, що здавалося лишень вчора ми відсилали Вам листа і ділилися новинами з Уганди. Дякуємо кожному, хто згадує нас в молитвах, підтримує фінансово, хто телефонує і пише індивідуально. Ви є нашою великою підтримкою і допомогою.


   

Євангелізація, Камбоджа і коронавірус.

Вітаю вас брати та сестри.

Напевно немає жодної країни світу, де б не говорили про новий вірус, який дуже швидко поширюється. Мені здається, що за коронавірус зараз говорять навіть більше, ніж про Христа і найпопулярніший запит в пошуковій системі - "Як не захворіти коронавірусом". Питання "Як знайти Бога" відсунувся далеко не на другий, а може навіть і не на третій план. На жаль, цей вірус досяг і Камбоджі - країни, в якій ми служимо. Цей вірус змінив не тільки звичне життя, мрії і дії, він привніс щось нове, поміняв ситуацію і відносини, зруйнував багато планів, бажання і прагнення. Він увірвався в наше життя, змушуючи редагувати її.


 

Євангеліє в XXI столітті.

Чи є ще місця на землі, де в наш час люди не чули Євангеліє?

Я вже неодноразово говорив це і, напевно, вже набрид цим, але в Камбоджі дійсно є місця, цілі райони і міста де немає церкви, жодної церкви, ніякої церкви. Там живуть тільки буддисти і мусульмани і жодного християнина, взагалі жодного. І це жахає.


   

Flex

Комітет зовнішньої місії – це координаційний центр місіонерської діяльності за кордоном і серед іноземців в Україні, підпорядкований Всеукраїнському союзу церков євангельських християн-баптистів.

Офіс ВСЦ ЄХБ

м. Ірпінь, вул. Сім’ї Шкарівських, 11-В.

Віталій СорокунКерівник комітету зовнішньої місії
(097) 375-17-73
Роман ДячукАдміністратор комітету
(068) 625-53-02
Аліна ЗападнюкІнформаційне служіння комітету зовнішньої місії
(066) 029-18-47
Володимир Западнюккоординатор короткострокових місіонерських поїздок
(050) 283-54-52
© 2024 Комітет зовнішніх місій. All Rights Reserved.