• Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Новини від місіонерів

~ новини і молитовні потреби від місіонерів ~

Новини від сім`ї Константіннік із Папуа-Нова Гвінея

Привіт-привіт, наші співробітники на ниві Божій! Щасливого Вам Різдва. Життя в Папуа-Новій Гвінеї тече розмірено, але непередбачувано. Конс 1

   Випуск 

   Отже, обидві наші школи (для дорослих і дитячий садок) розпустили своїх студентів на найдовші, зимові канікули. Це був незабутній час, коли випускники зі сльозами вдячності свідчили про те, як уже в дорослому віці з нуля навчилися читати, як цитували свої перші Біблійні вірші, як говорили про радикальну зміну в житті. Немає слів, щоб описати, як ми вдячні Богу за те, що Він стартував це служіння! Конс 2

   Час до лютого, поки діти на канікулах, ми використовуємо для того, щоб (нарешті!) Закінчити будівлю школи. Спасибі всім, хто проспонсорував цей проект, ми могли провести електрику, вставити вікна і оббити стіни фанерою. 

   Тюремне служіння 

 Потихеньку переростає в ще одну церкву Promise Land - п'ятеро ув'язнених готуються прийняти хрещення в січні 2021, разом з іншими прихожанами тут, в Йонка. Спасибі, що несете і це служіння разом з нами! А взагалі, Різдво у нас планує бути зайнятим - готуємо з дітьми Різдвяну програму, плануємо відвідати кожну з дочірніх церков Promise Land (а їх, нагадаю, у нас 4), також на початку січня збираємося провести конференцію і хрещення.

   Минулого тижня ми могли зібратися з лідерською командою для спільної молитви (проводимо її кожен місяць). Чому? Тому що ми віримо, якщо пробудження не торкнеться спочатку лідерів, то і в громадах буде панувати мертва тиша. Ми вдячні Богу за цю команду присвячених Йому людей, які поклали своє життя на вівтар служіння. У зв'язку з цим з'явилася ідея. У нас на даний момент налічується 4 церкви, в кожній поставлений пастор, включаючи нашого головного пастора Джошуа в Promise Land Йонка. Всі вони залишили свої села і переїхали на місце служіння, а це дуже важкодоступні місця, глибоко в джунглях. Всі вони не працюють, всі мають сім'ї і дітей. Десятина в церквах становить близько 2-3 доларів в тиждень. Дайте нам знати, якщо Бог спонукає Вас взяти одного з пасторів на постійну підтримку або подарувати їм Різдвяний подарунок (швейну машинку, набір каструль, порося, оплатити навчання дітей у школі, або інше, на Ваш розсуд) - ну, а обов'язково просимо молитися за них постійно, одному Богу відомо, яку жертву вони приносять. У зв'язку з цим, знову нагадуємо, у нас є книга! Це історія нашого життя в джунглях Папуа-Нової Гвінеї, якщо ви хочете знати, як українцям ось уже 10 років живеться серед папуасів, Вам обов'язково потрібно її прочитати - чи подарувати. Ми книгу не продаємо, але віддаємо за добровільні пожертви, а гроші, виручені від продажу, використовуємо для служіння. 

   Поїздка 

  У цьому місяці ми могли провести два тижні в Центральній провінції ПНГ - навіть не знаю, з чого краще почати. Як описати? Де знайти слова? Я була свідком того, як цілі громади примирялися з Христом і відновлювали стосунки один з одним, я бачила, як люди буквально виповзали на покаяння, а їхні сльози заливали підлогу, немов дощова вода. Я знаю, що буде недостатньо слів, щоб описати все, що відбувалося за ці два тижні - вся слава тільки Богу !!!! Дякуємо вам за вашу підтримку нехай Бог вас рясно благословить.Конс 3


 

Новини від Таї Бакаленко, Уганда

Подяка Богу за кожного з вас, що пишете, телефонуйте, підтримуєте! Нехай Бог благословить вас!

Похорон в Уганді, це окрема темаНе всі навіть будуть плакати, але «святкувати» будуть довго, навіть якщо після цього не буде грошей на їжу і школу для дітей. У наших сусідів помер родич, але «свято» на пів села, музика грає вдень і вночі і так, що начебто у нас в будинку, вікна вібрують і беруші не допомагають. Ось так ми провели майже добу.Т 1

   З Естер ми знайомі, але тісно спілкуватися почали не так давно. Вони переїхали сім'єю з Південного Судану через війну. У неї одна мама і один батько, але в батька 7 дружин. Він не жив з ними, Естер виросла з мамою, але, на жаль, мама не знала Бога і в її житті, випивка та інші подібні речі займали перше місце. Жили в столиці, де було безтурботне життя, так як батько забезпечував сім'ю, але прийшов момент коли гроші закінчилися, і довелося переїхати в село, так як жити в столиці було дорого. Вона була ображена на таке життя, адже тепер немає дорогого одягу, хорошої школи і красивого будинку. Її батько, на жаль, помер і, не дивлячись на те, що з'являвся він рідко і мав багато дружин, вона добре про нього говорить і з повагою. Завдяки тому, що вони переїхали, вона змогла дізнатися про Христа, навчилася читати Біблію, адже навіть не знала, що таке розділ і вірш, і прийняла Ісуса в своє серце, Бог забрав цінні земні речі, щоб дати більше. Іноді ми не знаємо Божої мети і Його планів, але будьте вірні і впевнені Він знає краще. Естер зростає духовно і почала допомагати нам в служінні з підлітками.Т 3

   З початком карантину нам довелося призупинити служіння з дітьми по суботах. Але зараз ми вдячні Богу, що вже 2 тижні маємо можливість продовжувати Біблійні уроки з дітьми, поки тільки зі старшою групою, але молимося, щоб поступово повернути всі групи дітей, адже з ними не так просто дотримуватися всі правила під час карантину.Т 4

   В Уганді є утиски на християн і наша молодь стикається з цим з боку своїх батьків. Одного хлопця з нашої молоді батьки стали проти того, що він ходить до нас і сказали, щоб він вибрав або вони, або ходити до нас у церкву, він вибрав церкву, розуміючи, що його чекає. Йому не давали їсти, на обід приходив до нас, за школу сказали, платити не будуть, і відвезуть в село (його мама живе в селі, а тато з іншого дружиною, і щоб вчитися в школі, він приїхав до тата). Ми багато молилися за цю ситуацію і переживали, його тато і ще кілька людей приходили до нас і сказали, що дають йому 3 дні подумати, але його рішення не змінилося. Ми не могли повірити, коли батьки змінили рішення, і знаємо, що це зробив тільки Бог, адже вони були налаштовані радикально. 

   Молитва - невід'ємна частина нашого життя. І ваші молитви досягають Уганди, ми бачимо як Бог працює по ваших молитвах.

   Моліться за:

   - Духовний і фізичний стан,

   - Божу охорону (в січні вибори президента),

   - Духовне зростання молоді.


 

Новини від Бондарчук Альони місіонерки в Грузії

Друзі, всім привіт! Хочу поділитися з вами Божими благословіннями в моєму житті.

По-перше, слава Богу, ми живі. Може не зовсім здорові, але милість Його триває. У нас в церкві в недавньому часі як мінімум 5 людей були діагностовані ковідом. Я поки тримаюся. Нема симптомів, але поки тиждень вирішила побути на самоізоляції, так як часто спілкуюсь з людьми (виходжу гуляти на повітря тільки ввечері).

Грузія знову ввела комендантську годину. Зараз це з 10 вечора до 5 ранку. Плюс додалося правило носити маски навіть на вулиці в обов'язковому порядку (за відсутність маски - штраф 20 ларі ~ 180 грн.)

Ми продовжуємо наше служіння:  з студентами, тайськими жінками і бездомними. Слава Богу за всі необхідні ресурси, що Бог посилає.

Нові хлопці

У нас сталося велике благословіння: ми познайомилися з 2 молодими 19-річними хлопцями з Ірану. Вони тут живуть уже давно і як виявилося, вони друзі іншого іранського хлопця, який першим в нашій молодій церкви прийняв хрещення і зараз живе в Туреччині, тому він з ними не бачиться, але ось Бог подарував нам цю зустріч. Хлопці відразу прийшли в неділю на служіння, потім почали приходити на студентські та молодіжні зустрічі і ми реально дуже багато проводимо з ними часу разом. Слава Богу Нехай Він працює в серцях хлопців! Також є нова дівчинка Лела, грузинська студентка. Прошу вас молитися за цих молодих людей.Аль 1

Студентське служіння

Я продовжую проводити English movie club, а також вперше в цьому семестрі проводила групу по індуктіву англійською з перекладом на грузинський. Дяка Богу, у нас є люди, що приходять.

Наставництво

Нарешті, я розпочала проводити особисті зустрічі по наставництву з однією дівчинкою - Веронікою. У нас були тільки кілька зустрічей, але я вже бачу хороші плоди з цього. Моліться за це.

Тайські жінки

Ми продовжуємо відвідувати масажні салони, шукаємо відкритих для Євангелія жінок. Нещодавно познайомилися з Емой, яка дуже відкрилася до нас. Продовжуємо Біблійне вивчення з Шотік, про яку раніше згадувалося. Нехай Бог направить її шлях ближче до Себе. Дада, яка покаялися, поїхала зараз в Таїланд і там проводить час з сім'єю. Ми сподіваємося, що незабаром вона знайде там церкву і буде її відвідувати.Аль 3Люди без місця проживання

Зараз стабільно приходять 2 людини: Аркадій і Лена. І впринципі, нам цього достатньо, так як ми можемо більше в них вкладати і з інших причин теж не можемо собі дозволити збирати багато людей. Аркадій перестав пити, що дуже радує. Кожен раз бачимо його тверезим, навіть коли зустрічаємо на вулиці. Завжди вдячний Богу і просить молитися про нього. Лена взяла читати Новий Завіт. Дуже підкована в Біблії. Коли ми разом вивчали один з уривків Писання, вона дуже активно відповідала на питання. Слава Богу.Аль 4

Група прославлення

Я дуже запалилася грою на гітарі і тепер майже не граю навіть на фортепіано. Дякую Богові за нові таланти, що Він розвиває в мені.

Мова

Вчу, намагаюся практикувати і більше розмовляти.

Друзі

Дякую Богу за те, що пославпрекрасних дівчат у моє життя. Ми можемо зустрічатися, проводити гарно час, підбадьорювати, молитися, ділитися. 2 з них невіруючі, тому це дуже гарне поле для впливу.

Дяка Богу за неземну благодать в моєму житті. За фінанси, які люди невпинно жертвують, за молитви і підтримку. Це дуже важливо для мене. І вірю, що в першу чергу, це важливо для Бога! Спасибі вам, дорогі мої! Божого благословіння!


 

Новини від Євгена Євви місіонера в Камбоджі

Через різні лиха Бог дає нові напрямки нашому служінні. То вірус, тепер ось повені. Практично в момент закінчення сезону дощів в Камбоджі, в країну прийшли кілька штормів, що викликало багатоденні рясні зливи і це стало причиною безлічі повеней. У деяких районах країни вода піднімалася по пояс або навіть по плечі. І вода стояла кілька тижнів.

   Повені принесли безліч проблем і труднощів для країни. Були затоплені поля, будинки, зупинилися багато підприємств і люди залишилися без даху над головою, без роботи, без грошей.Жен 1

   Наша церква відразу ж почала в міру можливостей допомагати людям, постраждалим від повеней. Були роздані безліч продуктових наборів, речей першої необхідності. Кому змогли, допомагали ремонтувати будинки, після того, як вода пішла.

   Негода також відбилася і на нашому тюремному служінні. Жіночу в'язницю затопило, всіх жінок перевели в чоловічу в'язницю. Місяць ми не могли проводити служіння поки не пішла вода і ув'язнених жінок знову не повернули назад. Зараз, слава Господу, наші служіння в цих в'язницях відновилися. На нашу групу з вивчення Біблії щоразу приходить близько 20- 30 осіб.

   Як я писав в минулому листі, ми почали нову церкву в селі Пхлоу Трай, що перекладається як «Рибний шлях» або «Рибна дорога». Після євангелізаційного служіння, на яке прийшли понад 50 дорослих, зараз щонеділі стабільно відвідує 8-9 чоловік. Ми збираємося на вулиці. Дітей приходить близько 60 осіб. Вранці, перед зборами, з братом Сопхеа ми обходимо село і запрошуємо людей на служіння. Це одне з тих багатьох сіл в Камбоджі, де немає жодної церкви та жодного. Слава Господу, що Він дає можливість говорити людям про істинного Бога, закликаючи їх йти за Христом. Жен 3

  Бог спонукав нашу команду допомогти бабусі Ві, яка ходить в нашу церкву в Туол Самборі. Вона живе в районі бідних цього села. Будинок знаходиться у напіврозваленому стані від підлоги до стелі. Наступного ранку я з братами із церкви і внуками бабусі поїхали на ринок закупити будівельні матеріали. І робота розпочалася.Жен 4

   Весь цей час в будинок до бабусі  періодично заходили сусіди, друзі, знайомі, щось нібито запитати, але швидше за все, подивитися, як біла людина, іноземець, зриває підлоги, пиляє дошки, забиває цвяхи і виносить сміття!

І Лада тут же почати свідчити цим людям чому ми це робимо. Одна сусідка спостерігала за нами цілий день, потім почала допомагати. Коли вся робота була вже зроблена, і ми зібралися йти, вона не витримала і запитала: "Чому ви допомагаєте цієї бабусі? Вам більше робити нічого? Хто вона вам?"
"Тому що Бог любить її", - відповів Лада вже на виході з будинку. «Який Бог? Як Він її любить, чому? А мене Він не любить?».
Ми повернулися в будинок, сіли на новозбудовану підлогу і Лада почав пояснювати цій жінці хто такий Бог, і  що Він зробив для кожного з нас. "Чи хочете ви покаятися, щоб Господь простив ваші гріхи і оновив ваше життя?", - запитав Лада. "Так", - тихо відповіла вона…Жен 5

   Як Бог рятує людей? Я думаю, ми не зможемо до кінця зрозміти сам механізм порятунку, але ми можемо побачити результат дій Бога і не тільки побачити, але бути залученими в Божу роботу, якщо Він керує нами.

   Спасибі, що ви допомагаєте нам в цьому служінні - молитвами, фінансами, підтримуючи морально і духовно. Ми разом - одна команда, яка працює на Одного Царя. 

Будь ласка, моліться також про наші служіння:

- в церквах Туол Самбір і Пхлоу Трай

- за тюремних служіннях як в жіночій, так і в чоловічій в'язницях

- за подальший розвиток соціального служіння, особливо в бідних районах

- за моє подальше продовження вивчення мови.


 

Новини від сім'ї Аршуліків, Бразилія

Вітаємо вас, дорогі брати та сестри. Наше служіння у Бразилії продовжується і не зважаючи на обставини та складнощі, які принесла пандемія Бог продовжує підбадьорювати нас своїм словом та нагадує що Він є Той, Хто тримає все у своїх руках. 

   Вересень став для нас ще одним новим етапом у служінні. З вересня ми вперше почали недільні зібрання уже у церковному приміщенні, я почала давати безкоштовні уроки української мови, з‘явилась ще одна домашня група, і з кінця серпня один раз в тиждень ми роздаємо безкоштовний обід для людей, які потребують. Аршуліки 1   Нажаль пандемія не пройшла нас стороною. Є люди, які після карантину не повернулись до нас більше, є люди, які досі знаходяться на карантині, є люди, які уникають контакту із незнайомими і тому подібне. Але є також люди, в житті яких працює Бог і які шукають істину. І в цей час ми бачимо, що є речі, які залежать від нас, а є речі, які Бог робить без нас. Ми продовжуємо робити, те що було почато раніше, шукаючи Божого ведення та Його бачення на наше служіння тут.

           Молитовні прохання:

  1. Досягнення молоді Євангелієм
  2. Розвиток служінь, які маємо 
  3. Здоров‘я нашої сім‘ї

Щиро дякуємо вам за кожну молитву, вашу підтримку та любляче серце готове служити для інших. Нехай Бог благословить вас і мир Його буде із вами!


 

Новини від сім`ї Константіннік із Папуа-Нова Гвінея

Привіт всім нашим друзям з нашого центру Божої волі, яким ось уже 10 років є Папуа-Нова Гвінея. Дякуємо всім, хто разом з нами проповідує Євангеліє в цьому (забутому) куточку світу. Іноді проповідь звучить, як молитва, іноді проповідь разом з пожертвуванням йде в найвіддаленіші куточки джунглів, а іноді досить просто доброго слова або усмішки. Ми щиро вдячні кожному з вас, хто трудиться разом з нами! Нехай воздасть Вам Господь!

Кон 1   Багато хто бачить місіонерів героями. Але насправді, ми звичайні люди, тільки трохи «особливі», АЛЕ люди. І нам теж дуже важливо, як і всім - просто виспатися, поїсти і поспілкуватися, ось тільки ніколи на це немає часу.

   Саме тому в цьому місяці ми особливо дякуємо Богові за невідому нам людину, яка повністю оплатила цілий тиждень відпочинку на березі моря для нашої сім'ї. Саме в прекрасному Мадангу, ми могли провести час з сім'єю. Наша Мирося вперше з тих пір, як покинула Україну, змогла поїсти свою улюблену страву -  картоплю пюре і смажене м'ясо. З самої глибини нашого «особливого» дивного способу життя - СПАСИБІ!

   Служіння

   А) Роздача БіблійКон 2

   Служити в Папуа-Новій Гвінеї - це мрія місіонера, я вам скажу. Ось, уявіть, ти йдеш по вулиці, до тебе підбігають люди з криками: «Біблія! Дайте мені Біблію!»  І хоча Слово Боже проповідується в ПНГ безперешкодно, але дістати записане Слово чомусь дуже важко (і дорого!). Як одне з наших служінь, ми займаємося поширенням Біблій. Спасибі всім, хто приймає в цьому участь фінансово! Щомісяця ми роздаємо приблизно ящик Біблій до річного плану читання, а також кілька дюжин аудіо-Біблій, для людей, які не вміють читати (а таких в ПНГ від 30 до 70 відсотків, залежно від віддаленості). Моліться разом з нами, щоб Слово Боже досягло кожне плем'я, кожен мову і кожне серце. 

Кон 3   Наші студенти Школи для Дорослих (включаючи нашого «вуличного» сина Саймона) готуються до випускного наступного тижня. Моліться за цю подію і за всіх випускників і студентів.

   В церкві

   Нагадую, на даний момент, Божою благодаттю, в ПНГ налічується 4 церкви Promise Land - Йонка, Обур, Томпекс і Асас. Також, в кожній церкві є своя кількість малих груп, які потенційно переростуть в нові церкви. Принцип такий: покаяння - учнівство 1 на 1 - мала група – домашня група – церква. 

  Так, в останні кілька місяців, Бог дозволив нам провести велику роботу серед поліції. Все почалося після збройного пограбування нашого будинку, тоді, познайомившись з поліцейськими, ми зав'язали відносини - першим покаявся начальник поліції ГороГоро. Тепер у нього в будинку збирається мала група, яка в цьому місяці плавно переросла в домашню групу - чимала кількість поліцейських і їхніх дружин відвідують будинок ГороГоро під час зборів по вівторках. Моліться за нову домашню групу серед поліції, і за нові душі, яких Господь додає щотижня.

    Про дочірню церкву в селі Асас
Кон 4    Хочу розповісти трохи докладніше про нашу дочірню церкву в селі Асас, так як саме ми її відвідали по дорозі з Маданга. Тут немає зручних стільців, безкоштовного інтернету в фойє або свіжої кави в церковному кафетерії . Тут немає кондиціонера (а зовні, щоб ви розуміли, + 40С і ні найменшої можливості зітхнути. З інструментів у нас тільки гітара - і голос, на всю потужність, від щирого серця. Щоб відвідати збори цієї церкви, деяким потрібно йти пішки кілька годин, вгору-вниз по горах, через швидкі річки,  і знаєте, ВОНИ ПРИХОДЯТЬ.

   Ви звикли, що збори триває півтори години? Тут, півтори години - це тільки поклоніння, а потім буде проповідь, і знову хвала і поклоніння. Але найдивніше, що ніхто навіть не зрушиться з місця, навіть якщо служіння закінчиться ближче до заходу. Навіть, якщо піде злива. Навіть, якщо б засипало снігом (чого тут, звичайно ж, не буде).

  А наше зібрання все більше фокусується навколо нас і наших потреб, хоча замислювалося як ВІД Нього, ЧЕРЕЗ Нього і для Нього. Як би це страшенно не звучало, але іноді ми настільки зайняті, «служачи» Христу, що втрачаємо Його Самого десь в процесі. По-християнськи заздрю ​​нашим папуаським братам і сестрам. У своїй убогості вони мають набагато більше, ніж ми з вами.


 

Flex

Комітет зовнішньої місії – це координаційний центр місіонерської діяльності за кордоном і серед іноземців в Україні, підпорядкований Всеукраїнському союзу церков євангельських християн-баптистів.

Офіс ВСЦ ЄХБ

м. Ірпінь, вул. Сім’ї Шкарівських, 11-В.

Віталій СорокунКерівник комітету зовнішньої місії
(097) 375-17-73
Роман ДячукАдміністратор комітету
(068) 625-53-02
Аліна ЗападнюкІнформаційне служіння комітету зовнішньої місії
(066) 029-18-47
Володимир Западнюккоординатор короткострокових місіонерських поїздок
(050) 283-54-52
© 2021 Комітет зовнішніх місій. All Rights Reserved.