• Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Новини від місіонерів

~ новини і молитовні потреби від місіонерів ~

Новини з Уганди від сім'ї Тумвесіджі

Дорогі брати і сестри у Христі! Прийміть щирі вітання з Уганди та подяку за вашу молитовну та фінансову підтримку служіння тут. Дякуємо, що кожний із вас долучився до Божої місії! Як церква, ми покликані доносити Вістку Спасіння до всіх народів. Це не вибір, а наша із вами відповідальність. Тому в молитвах ми також дякуємо Богові за кожного з вас.Галь 1

   Великим благословінням для нас став приїзд Владислави Цвелих. Не лише тому, що ми мали можливість поласувати смачненьким з України. Але більше, що маємо довгострокову місіонерку і додаткову пару рук. Вона активно включилася у всі служіння, які вже маємо. Влада навчає дітей англійської мови та читання, проводить Біблійні навчання для двох груп, приєдналася до хору та ще активно розробляє Біблійні уроки для недільної школи. А це велика допомога!

   Школи вже починають відновлювати навчання, хоча офіційно президент ще не відкрив. Але всі вже втомилися сидіти вдома цілий рік на карантині і закритих школах, що почали самостійно встановлювати собі правила. Тому більша частина нашої молоді вже повернулися в школи, і ми бачимо їх лише у ввечері. Але при цьому вони активно приймають участь у всіх Біблійних навчаннях і служіннях, як з молоддю так і дітками. Якось Кенеді підійшов і запитав, чи може приходити до нас читати у вечері, так як ми маємо світло. На що ми не заперечили. Але ж я не думала, що він хоче читати при вуличному освітленні, яке більш нагадує 50V лапочку. І кожного вечора кілька людей приходять читати при слабому освітленні. Коли ж я пропоную зайти в будинок, де світло краще, вони кажуть що то дуже яскраве для них. Що? Постійно виникає питання, адже для мене особисто не можливо читати. І мене захоплює їхнє бажання навчатися. Для них це набагато складніше ніж у нашій країні.Галь 2

   Одного вечора до нас завітала юна дівчина на ім'я Роз. Вона бачила мене однієї суботи і вирішили підійти попросити допомогу в оплаті школи. Було видно що вона щира дівчина. Дівчина живе із старенькою бабусею, а батьки лишили її коли та була ще маленькою. Сусідка допомагає їм з їжею. Тож ми вирішили відвідати її дім і впевнитись в усіх історіях дівчини. Адже багато приходять і лише обманюють. Бог дарував нам можливість познайомитися не лише із бабусею, але і сусідкою Манено. Жінка важко працює, щоб утримувати власну сім'ю. Дуже набожна, кожний день молиться і просить, щоб Бог благословив її бізнес і послав багато клієнтів. Вона дуже рада, що Бог чує її молитви. Нібито все правильно, якби одне “ні” - вона утримує місцевий бар і готує місцеву горілку. При цьому щиро вірить, що Бог її благословляє в цьому і нічого поганого вона не чинить. Більше години ми мали можливість ділитися з нею місяцями із Писання, віщати спасіння через Ісуса Христа. Але важко “праведній людині” - так вона себе рахує, зрозуміти гріх в якому живе.

   Спонсорська програма набирає руху, і вже 10 діток, з них кілька молоді, отримали спонсора з України. Це коштує лише $20 кожного місяця для початкової школи, і $30 для 9-11 класів. В більшості дітей немає надії в те, що вони можуть закінчити 9 або 11 класів. Більшість зупиняється на 7 класі, а потім життя бере їх в оберт. Ми ж віруючі знаємо, що Бог дає всім надію і навіть більше втілює її в реальність. Як зараз я пам'ятаю, що не мала можливість продовжити навчання після 11 класу. Але Бог дав мені надію і втілив це в реальність через Мерилін. Вона оплачувала моє навчання в технікумі. Тому коли я бачу цих дітей і молодь, які відчувають відчай, я знаю що кожний із нас може допомогти їм і здійснити не здійсненну мрію — закінчити школу. Тому, якщо ви бажаєте долучитися до цього служіння, відпишіть.Галь 3

   Бог неймовірно добрий і турботливий!!! Він благословив і розташував серця людей пожертвувати кошти на палатку і ми вже минулої неділі мали служіння в ній. Навіть зі стільцями. Все вчасно, адже сезон дощів розпочався в день, коли установлювали палатку, навіть перевірив її на міцність! Це велика радість для нашої церкви, і подяка кожному хто прийняв в цьому участь!

   Передавайте наші вітання всім братам і сестрам у Христі!

Молитовні потреби:

- За покаяння сусідки Манено
- За духовний ріст команди
- За нових місіонерів та волонтерів
- За покупку землі та будівництво місії


© 2021 Комітет зовнішніх місій. All Rights Reserved.