• Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Новини від місіонерів

~ новини і молитовні потреби від місіонерів ~

Новини від Євгена Євви місіонера в Камбоджі

Через різні лиха Бог дає нові напрямки нашому служінні. То вірус, тепер ось повені. Практично в момент закінчення сезону дощів в Камбоджі, в країну прийшли кілька штормів, що викликало багатоденні рясні зливи і це стало причиною безлічі повеней. У деяких районах країни вода піднімалася по пояс або навіть по плечі. І вода стояла кілька тижнів.

   Повені принесли безліч проблем і труднощів для країни. Були затоплені поля, будинки, зупинилися багато підприємств і люди залишилися без даху над головою, без роботи, без грошей.Жен 1

   Наша церква відразу ж почала в міру можливостей допомагати людям, постраждалим від повеней. Були роздані безліч продуктових наборів, речей першої необхідності. Кому змогли, допомагали ремонтувати будинки, після того, як вода пішла.

   Негода також відбилася і на нашому тюремному служінні. Жіночу в'язницю затопило, всіх жінок перевели в чоловічу в'язницю. Місяць ми не могли проводити служіння поки не пішла вода і ув'язнених жінок знову не повернули назад. Зараз, слава Господу, наші служіння в цих в'язницях відновилися. На нашу групу з вивчення Біблії щоразу приходить близько 20- 30 осіб.

   Як я писав в минулому листі, ми почали нову церкву в селі Пхлоу Трай, що перекладається як «Рибний шлях» або «Рибна дорога». Після євангелізаційного служіння, на яке прийшли понад 50 дорослих, зараз щонеділі стабільно відвідує 8-9 чоловік. Ми збираємося на вулиці. Дітей приходить близько 60 осіб. Вранці, перед зборами, з братом Сопхеа ми обходимо село і запрошуємо людей на служіння. Це одне з тих багатьох сіл в Камбоджі, де немає жодної церкви та жодного. Слава Господу, що Він дає можливість говорити людям про істинного Бога, закликаючи їх йти за Христом. Жен 3

  Бог спонукав нашу команду допомогти бабусі Ві, яка ходить в нашу церкву в Туол Самборі. Вона живе в районі бідних цього села. Будинок знаходиться у напіврозваленому стані від підлоги до стелі. Наступного ранку я з братами із церкви і внуками бабусі поїхали на ринок закупити будівельні матеріали. І робота розпочалася.Жен 4

   Весь цей час в будинок до бабусі  періодично заходили сусіди, друзі, знайомі, щось нібито запитати, але швидше за все, подивитися, як біла людина, іноземець, зриває підлоги, пиляє дошки, забиває цвяхи і виносить сміття!

І Лада тут же почати свідчити цим людям чому ми це робимо. Одна сусідка спостерігала за нами цілий день, потім почала допомагати. Коли вся робота була вже зроблена, і ми зібралися йти, вона не витримала і запитала: "Чому ви допомагаєте цієї бабусі? Вам більше робити нічого? Хто вона вам?"
"Тому що Бог любить її", - відповів Лада вже на виході з будинку. «Який Бог? Як Він її любить, чому? А мене Він не любить?».
Ми повернулися в будинок, сіли на новозбудовану підлогу і Лада почав пояснювати цій жінці хто такий Бог, і  що Він зробив для кожного з нас. "Чи хочете ви покаятися, щоб Господь простив ваші гріхи і оновив ваше життя?", - запитав Лада. "Так", - тихо відповіла вона…Жен 5

   Як Бог рятує людей? Я думаю, ми не зможемо до кінця зрозміти сам механізм порятунку, але ми можемо побачити результат дій Бога і не тільки побачити, але бути залученими в Божу роботу, якщо Він керує нами.

   Спасибі, що ви допомагаєте нам в цьому служінні - молитвами, фінансами, підтримуючи морально і духовно. Ми разом - одна команда, яка працює на Одного Царя. 

Будь ласка, моліться також про наші служіння:

- в церквах Туол Самбір і Пхлоу Трай

- за тюремних служіннях як в жіночій, так і в чоловічій в'язницях

- за подальший розвиток соціального служіння, особливо в бідних районах

- за моє подальше продовження вивчення мови.


Ми у facebook

Ми у facebook

Підписатись на новини

© 2020 Комітет зовнішніх місій. All Rights Reserved.