• Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Новини від місіонерів

~ новини і молитовні потреби від місіонерів ~

Новини з Уганди від сім'ї Тумвесіджі

Гал 1   А ви знаєте брати та сестри, що Бог по-справжньому чує ваші молитви? Ви не просто підтримуєте когось в молитвах і несете їхні потреби до нашого Небесного Отця. Все набагато більше і серйозніше, це духовна війна. Можливо інколи виникало відчуття, що Бог і не відповість на молитви так, як ми бажаємо. Або ж згадуємо когось в пришвидшеній версії: “Боже благослови ... і Ти знаєш їх потреби.” В кожного свій стиль молитви, але коли ми приходимо в повній смиренності і з щирим серцем, Бог чує навіть тишу, коли ви не можете сказати ні слова, розуміючи велич Бога. Тому ми не перестаємо дякувати за вашу молитовну підтримку Божої праці в Бвеяле. Це велике підбадьорення! Гал 2

   Якщо ви ще пам'ятаєте минулий лист, то ми просили молитися за малого хлопчика Джунія. Протягом всього цього часу, ми надавати йому продукти харчування, які необхідні для правильного розвитку малюка. Ми молились і думали, як можна допомогти мамі з роботою, щоб вона була поруч із дітьми і турбувалася про них належним чином. І Бог взяв все в Свої руки: її звільнили з роботи:) Здавалося не дуже хороша новина, але в Бога вже було рішення. Знайшлася людина, яка допомогла їй відкрити маленький кіоск поруч з будинком. Там вона має можливість тепер продавати речі першої необхідності (звичайно не в нашому розумінні): сірники, мило, цукор, помідори, цибулю, чако ( дерев'яне вугілля) і т.д. Що стосується Джунії, то він не ходить, а БІГАЄ! В прямому сенсі цього слова. В нього не має гальм: побіг ...упав..встав....побіг...упав...встав..побіг...! Це велика радість для нас бачити зміни в цій сім'ї і Божу турботу.

Гал 3

    Наша молодь повільно повертається із сіл, куди поїхали перечікувати коронавірус. Тому ми продовжуємо Біблійні навчання по малих групах, але з більшою кількістю молоді. Також долучаються нові люди. Більше 20 молодих людей отримали сертифікати по закінченню курсу, ми бачимо позитивні зміни в більшості молоді. Але, знаєте, як часто трапляється із молоддю: куди повіяв вітер — туди їх і понесло. Тому молимось, щоб Боже Слово вкоренилося в їхні серця, щоб вони були вірні і ще більше зростали духовно.

     Мали можливість провести Біблійні змагання по книзі 1 Івана. Це був перший досвід. Звичайно як зі сильними сторонами так і недоліками. Але головне, це був хороший час не лише перевірити свої знання по цій книзі, але і вчитися працювати в команді. Всі учасники отримали маленькі нагороди. Такий хороший час разом ми плануємо будемо проводити раз в місяць.Гал 4

     Діти, які відвідували наші зустрічі в суботу до карантину, отримали шкільне взуття, а старші діти — рюкзаки! Важко було зрозуміти, що їм більше сподобалось. Адже більше захвату було саме від рюкзаків, ніж від взуття. Але що точно ми зрозуміли: достатньо сказати одній дитині, як на наступний день знатиме решта 100 дітей, навіть і ті, хто живе в інших селах.

     Після довгого карантину нарешті відкрили церкви, але не більше 70 людей. А це означає, що ми відновлюємо наші молодіжні зустрічі кожної суботи, на які всі вже чекають з нетерпінням! Звичайно потрібно слідувати всім заходам безпеки: змірювати температуру, одягати маски і т.д. Але це велика радість, що ми вільно можемо збиратися і знову вкладати Боже Слово в молоді серця. За час карантину до нас приєдналися нові люди, тому кількість зростає. Але прикро знати про тих, хто за цей час відійшов і духовно впав. Молимось за них.

     Відновлення навчання в школах стало чудовою новиною. Хоча будуть навчатися лише 3 класи, які мають головні екзамени. Тому надіємось, що зможемо відновити Біблійні уроки серед старших класів. Але решта учнів повернуться до навчання лише в 2021 році.Гал 5

    Інколи бувають непередбачені ситуації в житті. Особливо, якщо ти біженець із Південного Судану і в один день потрібно повертатися в свою країну. Батьки дівчат, які стали самими першими серед нашої молоді, вирішили, що їм потрібно їхати в столицю Судану продовжувати навчання. Ділячись цією новиною, дівчата не виглядали щасливими, адже є ризик... якщо вони не зможуть платити за навчання, то тато може знайти їм чоловіків, звичайно ж не християнина. Цікаво що в їх культурі, батьки, особливо тато, не будуть прислухатися до думки чи планів дітей. Тобі можуть знайти чоловіка на багато років старшого за тебе і віддати тебе заміж, навіть без твого відома. Молимось, щоб Бог сам взяв під контроль ситуацію Марліни і Сюзан (в зеленому і жовтому одязі на фото)

     Бог вірний! Навіть, коли ми не вірні, не слухняні і вперті. Його любов не змінна. Господь може кардинально змінити життя, коли ми його довіряємо Йому. Дякуємо, що ви пам'ятаєте нас і підтримуєте в молитвах, фінансах. Нехай Господь благословить вас!

Молитовні потреби:
- Духовний ріст команди, мир та порозуміння

- Духовний ріст тих, з ким ми працюємо

- Марліна та Сюзан, які мають повертатись в Джубу на навчання 

- Духовне відновлення молоді, які відійшли

- За зцілення вчительки Аліс, яка вже 2 місяці в столичній лікарні


Ми у facebook

Ми у facebook

Підписатись на новини

© 2020 Комітет зовнішніх місій. All Rights Reserved.