• Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Новини від місіонерів

~ новини і молитовні потреби від місіонерів ~

Новини від Євгена Євви з Камбоджі

Життя на місії - це життя непередбачуване, Бог робить багато в твоєму житті, що ти не міг би навіть уявити собі. Якби хтось сказав мені 10 або 20 років тому, що я з сім'єю будемо місіонерами в Камбоджі, та ну ... це не реально, як? Яким чином? Це неможливо!!!! Але Бог веде Своїм шляхом, якщо ти слухняний Йому.

   Так і зараз, 3 місяці тому, коли пішла хвиля коронавируса, місцеві тікали від нас як від прокажених, по закінченні всього лише трьох місяців нас намагаються запросити до себе і це відмінний привід як для особистого євангелізму, так і для євангелізацій по містах і селах Камбоджі . Ось приклад одного діалогу як ми домовляємось про наш приїзд:

- Чи можна ми приїдемо до вас в село і проведемо євангелізаційне служіння, а також роздамо продуктові пакети бідним жителям села? - запитав пастор Мій у голови сільради в одному з сіл району Кроуччма, провінції Тбум Кмум, Камбоджа.

- Та так, звичайно приїжджайте, я сам навіть запрошу людей, особливо бідних, які потребують допомоги продуктами, - відповів голова.

- Дуже добре, а де можна буде нам зібратися?

- Та прям в мене дома !!! 

- Гаразд, - здивувався пастор: серйозно, можете людей запросити до себе додому і щоб ми приїхали до вас?

- Та звичайно, без проблем

- Але з нами буде одна сім'я білих іноземців з України, можна?

- Нехай приїжджають, у нас «корони» немає.

- Дуже добре, домовилися, значить в п'ятницю ми у вас

   Такий діалог відбувся у пастора церкви з міста Члунг, провінції Кратьех, з головою сільради одного із сіл району Кроуччма. Район Кроуччма, провінції Тбум Кмум, в якому проживає близько 100 000 населення, де немає жодної церкви і жодного християнина. Сьогодні ми змогли провести там євангелізацію спільно з пастором з міста Члунг. Перед цим ми попросили пастора, чи зможе він домовитися з ким-небудь з жителів цього села, щоб у них провести євангелізацію. Так пастор вирішив дзвонити відразу до начальства, чого ходити коло та навколо.Ж1

   Район Кроуччма - це той район, який для мене є пріоритетним в служінні. Після закінчення вивчення мови на мовних курсах в університеті Пномпеня, я планую з сім'єю переїжджати в цей населений пункт. Як я сказав вище, ні в самому Кроуччма, ні в селах цього району немає ЖОДНОЇ протестантської церкви. Є одна католицька, в 50 км від Кроуччма, але священик навіть не живе в тому селі, а приїжджає час від часу проводити літургію.Ж2

   Тому ми поїхали на розвідку в цей район, що ще раз подивитися, наскільки люди відкриті для Євангелія. І люди слухали. Слухали уважно: про Бога, про створення, про гріх і про вічність. Коли Лада задав питання: хто шукає прощення гріхів? (В буддизмі є поняття про гріх і покарання за гріх). Всі, без винятку, навіть голова сільради, підняли руки. Люди шукають звільнення. Коли пролунав заклик до покаяння, спочатку один чоловік сказав, що хотів би покаятися, потім другий, третій, четвертий, в кінці кінців ВСЕ присутні молилися Богу. Я був німого шокований таким розвитком дій. Пастор Мій сказав, що може щотижня приїжджати до них для проповіді і вивчення Писання (Члунг знаходиться в 40 від Кроуччма). Через пару тижнів я хочу передзвонити і спитати у пастора про результат цих покаянь, дійсно вони були істинними або люди сприйняли Христа, як «ще одного бога», а чому б і ні, одним «богом» буде більше, а раптом допоможе. Але я все ж таки сподіваюся, що вони зрозуміли суть Євангелія.Ж3

   У цьому місяці ми змогли об'їздити ще 8 церков в п'яти різних провінціях з соціальним служінням-євангелізацією. Бачили різні церкви, особливо вразила церква «в підвалі» - церква, яка збирається під будинком. Хоча я звик практично нічому не дивуватися в Камбоджі, і коли побачив людей внизу під будинком, то подумав, що в принципі це все одно краще, ніж коли люди збираються в джунглях під відкритим небом просто на галявині. Але якесь почуття подиву все одно було, може просто тому що побачив таке вперше. Прийшли малозабезпечені члени церкви, але також прийшло і багато невіруючих людей. Багато людей перший раз прийшли до церкви. Після призову до покаяння, 7 осіб відповіли на дію Духа Божого в їх серці. Слава Господу, що люди відкривають серця для порятунку, слава Йому, що дає можливість проповідувати цим людям, слава Йому, що постачає всім необхідним нашу команду для цього служіння.Ж4

   Бог дав можливість допомагати церквам в організації нових дочірніх церков по селах в провінції Кох Конг, де ми проводили євангелізацію. Село невелике, близько 50 будинків, і прийшло на служіння практично все село. 8 осіб покаялися, прийнявши Христа як Свого Спасителя. Слава Господу!Ж5

   Служіння в нашій церкві в селі Туол Самбір також розвивається. Минулого тижня покаялося ще дві жінки. Слава Богу. І хоча людей стало приходити трохи менше, є люди, які приходять постійно, це 16-18 чоловік. Дітей же навпаки стало відвідувати більше, до 50 дітей приходить до нас на Недільну Школу.

   Одна з головних подій цього місяця - Бог відкриває нам двері для тюремного служіння. Кілька місяців я відвідую дівчат-слов'ян в одній з в'язниць Пномпеня і мені запропонували розпочати служіння не тільки з цими дівчатами, а й взагалі по тюрмах Камбоджі. Чудова пропозиція і я сприйняв її як від Господа. Ми зустрічалися з представником християнської організації, які займаються служінням в тюрмах і нам запропонували на вибір одну з трьох в'язниць, де немає християнської групи з вивчення Святого Письма, немає служіння там. Зараз робляться документи для мене, як іноземця, пропуск-дозвіл, щоб я міг входити у внутрішню частину в'язниці для проведення служінь там. У вересні, я сподіваюся, документи будуть готові, і ми з Ладою плануємо відвідати по черзі всі три в'язниці, щоб визначитися в який з них ми зможемо розпочати служіння (на жаль всі три ми не потягнемо ні фінансово, ні за часом.Ж6

   Це всі основні новини служіння на даний час. Моліться, будь ласка:
- за початок тюремного служіння, за відкриття пропуску в тюрми, за організацію групи з вивчення Біблії, а в подальшому церкви в цих в'язницях, за фінансове забезпечення цього служіння, тому що ми хочемо хоч трохи допомагати ув'язненим продуктами харчування, пральним порошком, зубною пастою і т.д. Моліться за серця цих людей, яким ми будемо розповідати Євангеліє нашого Господа.

- за подальший розвиток нашої церкви в Туол Самбір, за новонавернених людей тому що їм важко зараз, перебуваючи в язичницькому оточенні (в буквальному сенсі слова «в язичницькому оточенні), слідувати за Христом і зростати в Його пізнанні.

- за наші євангелізаційні служіння по селах і містах Камбоджі для допомоги існуючим церквам, а також для допомоги в організації нових церков.

- і за подальше вивчення кхмерского мови.

Передавайте привіт церквам з гарячої Камбоджі.

 

 

 


Ми у facebook

Ми у facebook

Підписатись на новини

© 2020 Комітет зовнішніх місій. All Rights Reserved.