• Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Новини від місіонерів

~ новини і молитовні потреби від місіонерів ~

Новини з Кавказу

Кавказ

Салам вам наші дорогі друзі 
Ми від щирого серця дякуємо вам за ваші молитви про нашу сім'ю і за те служіння, яке ми можемо здійснювати по Божої Благодаті! Так само вдячні вам і Богу за ваші щедрі пожертви і любов, які ви проявляєте на ділі! Ми це дуже цінуємо і так само дякуємо Господу за кожного з вас!
У цьому листі хочемо поділитися з вами тим, що відбувалося в нашому служінні за останні два місяці під час карантину! Як ви знаєте Кавказці народ дуже гордий і впертий і тому їм не тільки складно вірити в Христа, але і так само дуже складно вірити в існування вірусу і підкорятися законам держави. Тому юридично карантин на Кавказі є, але в практичному житті, кавказці вдома не сидять, а продовжують ходити один до одного в гості і займаються кожен своїми справами, за умови, що їхня робота або діяльність не пов'язана з державними структурами. Тому в плані служіння і спілкування з людьми у нас мало що змінилося навіть під час карантину!

Благовістя по домівках:
Як ви знаєте, що в кінці квітня у мусульман почався місяць посту, який тривав до кінця травня! Мусульмани вірять, що в цей місяць був посланий Священний Коран пророку ісламу Мухаммаду. В честь цього вони протягом місяця протягом дня від світанку до заходу сонця утримуються від їжі і пиття. Вони вірять, що ця релігійна заслуга допоможе спокутувати деяку частину їхніх гріхів в Судний День. Щовечора після заходу сонця в спеціально встановлений час мусульмани моляться і після цього у них починається святкова вечеря, яка може тривати до самого світанку. В цьому році в зв'язку з пандемією, мечеті в нашій республіці були закриті, і тому багато сусідів приходили додому один до одного щоб помолитися і так само розділити святкову їжу на іфтар (вечеря на честь поста). Для нас це було доброю нагодою щоб теж запрошувати до себе додому на ІФТАРТ різні сім'ї та говорити з ними на духовні теми! Зазвичай ми використовуємо цей сприятливий час щоб розповісти мусульманам історію з Інджіла (Євангелії) про те, як Ісус тримав піст в пустелі і переміг Ібліса (Сатану). Ми практично щороку використовуємо цей місяць посту для благовістя. Цього року Бог дав нам нагоду говорити з мусульманами про Ісуса. В один з вечорів ми з дружиною були в одній родині щоб розділити з ними вечерю і до них так само прийшло багато сусідів і родичів. І один з моїх старих друзів в присутності всіх попросив мене розповісти їм Радісну Звістку про Ісуса, якою я ділився з ним раніше. Для мене це було дуже несподівано, але Святий Дух наповнив мої уста і дав сміливість і мудрість, що деякі з присутніх релігійних мусульман не могли протистояти мені в тому, що я їм говорив. Наша розмова затягнулася до глибокої ночі, вони запросили навіть релігійного лідера з сусіднього села, щоб розібратися чи можна їм - мусульманам вірити в викупну смерть Ісуса і слідувати за Ним. Я переконував їх у цьому, використовуючи навіть деякі аяти (вірші) з Священного Корана, і говорив їм про те, що вони повинні вірити в смерть і воскресіння Ісуса і слідувати за Ним.

Ось сказав Аллах: «Про Іса (Ісус)! Я заспокою тебе і я вознесу тебе до Себе. Я очищу тебе від тих, хто не повірив, а тих, які пішли за тобою, вознесу до самого Дня воскресіння над тими, що не увірували (Коран 3:55)

Звичайно деякі з них були в замішанні, деякі були проти, а деякі проявляли щирий інтерес. Так само і релігійний лідер, якого вони запросили не готовий був до цієї дискусії. Ми розійшлися на тому, що така точка зору, як я їм кажу, має право на існування серед мусульман. Слава Богу це була перемога,  Євангеліє так конкретно і зрозуміло звучало в їх середовищі. Моліться, щоб ті, хто виявляв щирий інтерес, могли подолати свої страхи і слідувати за Ісусом. Так само Бог дав можливість запросити до себе в гості нову родину. Ми давно молилися про них, що б вони змогли до нас прийти. Я протягом цього року підтримував відносини через спортзал з господарем цієї сім'ї і не один раз в особистій бесіді ділився з ним Радісною новиною. Моліться за цю сім'ю, було дуже радісно бачити, як у нас вдома не тільки він, а й його дружина були відкриті до наших слів.

Учнівство по домівках:
За цих останніх два місяці менше виходило проводити час з нашими послідовниками Ісуса, оскільки почався городній і тепличний сезон, цей час, коли вони змушені дуже багато працювати щоб потім протягом усього року була можливість прогодувати свою сім'ю. Але незважаючи на це, ми все одно збиралися навколо Слова і намагалися рости духовно. Так само ми намагалися, щоб якось полегшити їхню долю в цій праці підтримати наших братів і сестер не тільки словом, а й ділом. Допомагали деяким з них накривати теплиці, а також по можливості працювали в теплицях разом з ними.
У травні у нас був траур і велика втрата, чоловік і батько багатодітної сім'ї пішов у вічність. У нього відірвався тромб і серце не витримало цього і він раптово помер у своїх дітей на очах. Ми два роки збиралися у них вдома для читання Святого Письма і молитов, за цей час в їхній родині відбулися великі зміни він перестав пити і почав працювати. Ми так само намагалися їм допомагати в їх потребах, підключаючи деяких братів і сестер до цієї справи. Коли я прийшов в перший же день на похорон в їхній двір, зібралося багато чоловіків. Запросили місцевого імама читати молитви в ісламській традиції і раптом несподівано один чоловіків почав сміливо при всіх говорити про Ісуса, що навіть почався конфлікт. Ми потім у дружини покійного запитали ким був цей сміливий чоловік? Вона нам сказала, що це був рідний брат покійного. Ми поцікавилися у неї звідки він знає про Ісуса і чому так сміливо виступив проти більшості. Вона нам розповіла, що все чого ми навчили її покійного чоловіка про Христа, він розповідав своєму рідному брату. Слава Богу, дійсно як Ісус і казав, що Царство Боже подібне до того, як «закваска» розширює тісто! Так само після похорону ми приїжджали неодноразово до них додому щоб підтримати дітей, дружину і рідних і Господь дав можливості ділитися Євангелієм з їх рідними!

Особисте Благовістя:
Так само хочу вас попросити молитися ще про мого давнього друга, з яким я дружу вже кілька років і з його родиною. Він дуже відкритий до нашої сім'ї, завжди приходить до нас в гості і запрошує до себе слухає уважно все що ми говоримо, зараз він проводить весь свій час на полі, слідкує за врожаєм, навіть ночує там. Я його відвідував, і ми говорили з ним про Христа, але поки немає відповідної реакції просто слухає. Моліться щоб він почав наближатися до Ісуса!
Також до нас приїжджали в гості з найвищих і останніх сіл в горах! Ми минулої осені були у них в гостях з нашою командою туристів - благовісників! Ділилися з ними Радісною новиною і після молилися разом. Вони не відкинули наше послання і прийняли в подарунок Святе Письмо від нас і читають його по можливості.  У нас було дуже гарне спілкування в цей раз і ми говорили про те, чому Ісус є найважливішою особою в історії і Священному Писанні. Так само я переконував їх триматися віри в Христа і слідувати за Ним. Звичайно у них залишається ще багато питань, на які потрібно відповісти. Ми просимо вас молитися за цю сім'ю, а ще просимо вас молитися щоб з'явилися нові бажаючі їхати в короткострокові поїздки в похід в далекі гори Кавказу, де живуть недосягнуті люди Євангелієм. Ми бачимо, що від цього є користь для Царства Божого на Кавказі.

Благовістя і учнівство серед жінок мусульманок:

За останні два місяці невелика група з трьох віруючих непогано розвинулись в учнівстві, вони збиралися практично раз на тиждень для вивчення Слова Божого і молитви. Серед тижня через вотсап моя дружина посилала їм голосові повідомлення з начиткою з Писання тому, що деякі з них не вміють читати на жаль. Коли вони відвідували наші загальну групу було приємно бачити, як вони ростуть духовно. Так само за цей час Всевишній дав моїй дружині можливості серед жінок під час посту на загальних зустрічах говорити їм про Ісуса, моліться щоб серед них з'явилися нові послідовники.

Ісус сказав йому: Я дорога, і правда, і життя ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене. (Ін 14: 6)

Моліться:
1. За безпеку нашої сім'ї і тих людей, які слідують за Ісусом.
2. Моліться за нашого середнього сина, він хоче в цьому році вступати до коледжу і залишатися жити в Україні без нас, самостійно! Переживаємо про те, щоб він міг добре адаптуватися і влитися в життя помісної Церкви!
4. Моліться за духовне зростання людей, які зараз в процесі учнівства! Так само моліться за тих, кому ми проповідуємо зараз Радісну Звістку, щоб вони хотіли більше пізнавати Ісуса і стати Його учнями!
5. Так само моліться за місцеву владу і релігійних лідерів, моліться про Боже Благословіння для них, моліться щоб їх серця були відкриті для Ісуса, і ми могли ще більше поширити Боже Царство! Моліться щоб з їхнього боку не було перешкод.


Flex

Комітет зовнішньої місії – це координаційний центр місіонерської діяльності за кордоном і серед іноземців в Україні, підпорядкований Всеукраїнському союзу церков євангельських християн-баптистів.

Офіс ВСЦ ЄХБ

м. Ірпінь, вул. Сім’ї Шкарівських, 11-В.

Віталій СорокунКерівник комітету зовнішньої місії
(097) 375-17-73
Роман ДячукАдміністратор комітету
(068) 625-53-02
Аліна ЗападнюкІнформаційне служіння комітету зовнішньої місії
(066) 029-18-47
Володимир Западнюккоординатор короткострокових місіонерських поїздок
(050) 283-54-52
© 2024 Комітет зовнішніх місій. All Rights Reserved.