• Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Новини від місіонерів

~ новини і молитовні потреби від місіонерів ~

Новини з Уганди від сім'ї Тумвесіджі

Ну от минув ще один шалений і благословенний місяць. І не зважаючи на обмеження, які є на даний час в країні у зв'язку із епідемією, ми мали можливість віщати Євангеліє Спасіння, відвідувати нові сім'ї, знайомитися з новими людьми, проводити Біблійні навчання і богослужіння та інше. В такі моменти ти ще більше відчуваєш духовну потребу людей у Божому Слові і Спасінні.

Звичайно, ми нічого не могли б робити, якби не Господь, який зміцнює нас, дає мудрість, відкриває нові шляхи і можливості. І звичайно кожний із вас, хто пам'ятає нашу духовну працю. Тому дякуємо за ваші молитви і підтримку, турботу, яку ви маєте не лише про нас, але про багатьох місіонерів.

Галя 1Біблійні навчання

Після тривалої перерви, ми відновили Біблійні навчання для молоді, розділивши їх на окремі групи по декілька людей. На даний час ми маємо вже чотири групи і ще дві інші розпочнуть навчання через тиждень. Урок з молоддю це справжнє благословіння. Коли вони самостійно через Слово Боже пізнають Істину і те, як вони, будучи християнами, мають вести побожнежиття і любити інших навколо. Особливо, коли вони діляться своїми переживаннями і відкриваються, розуміючи що потребують змін в своєму житті. Адже всі ми знаємо, на скільки легко лише качати головою, погоджуючись зі словами, але як важко це практикувати щоденно.

 

Біблійна група для чоловіківГаля 2

Наше бачення звичайно займатися із різними людьми не лише по кольору, віковій категорії, але і статі. Але як виявилося, це не так легко як на словах. Адже чоловіки — це окрема група людей в Уганді, які на культурному рівні займають лідерську позицію, яка дуже часто виглядає так: насолоджуватися прохолодою у тіні дерев, поклавши ноги на стільця, грати в карти, мати багато жінок і ще більше дітей. Тому зацікавити і розпочати Біблійні навчання саме із чоловіками складно.

Стівен вже кілька раз намагався, але група розпалася. Зараз вже останні два місяці проводить Біблійне навчання із п'ятьма чоловіками. Хоча в них і є проблема приходити вчасно, але їм дуже подобається те, що вони вивчають. Більше того, в них склалися хороші дружні відносини. Хоча особисто я була присутня лише раз, щоб пофотографувати. Адже не місце жінці в групі чоловіків, які говорять про серйозні речі. Але відгуки про їх навчання чула лише позитивні.

 

Галя 3Біблія на арабській мові

Я так відчуваю,що наступною мовою, яку я буду вчити — це арабська. Вам не потрібно дивуватися, чому саме ця мова. Адже відповідь дуже проста — багато друзів із Південного Судану. Та й біженців із цієї країни навколо тисячі.

Цього місяця ми мали можливість роздати аудіо Біблію на арабській мові для деяких жінок. Це був чудовий час знайомства з новими людьми, яких ти часто бачиш, проходячи, періодично вітаючись. Всі жінки мають історії, які схожі але не повторяються. Хоча в нас було не багато часу разом, але для початку — це було сильно.

І тепер ці аудіо Біблії є зв'язком для нас. Ми будемо проводити Біблійні зустрічі разом, не лише тому що ми маємо перевіряти як вони слухають і чи це має позитивний вплив на їх духовний ріст. Але тому, що Бог бажає зцілити їх зламані серці, які вони красиво прикривають за посмішкою.

 

Сім'я ДерікаГаля 4

Мали можливість відвідати Деріка, про якого ми писало в одну із листів: хлопчина, який в 9 років працює, щоб вчитися в школі. Взявши пакет продуктів, ми відправилися в пошук його будинку. Ми були лише раз, і знайти дорогу посеред городів та кущів, було не просто. Після годинної блуканини, ми нарешті побачили знайомі почерки місцевості і Мойсей, хлопчина із нашої молоді.

Сім'я Деріка була вся дома, навіть тато. Самий Дерік виглядав неохайно, пояснюючи мені що немає грошей купити мило. Мама швидко викинула сигарету, побачивши нас, і широко усміхнулася, вітаючись. П'яний тато, не поспішаючи, лишився совати стільця в будинку. Нас запросили зайти в середину... і тут... “давно я не курила”, дихаючи тим цигарковим димом. Всередині стояв той дим і все навколо пахло неприємно.

Ми мали довгу розмову із батьками, засвідчили про Спасіння через смерть Ісуса Христа. І відповіла, що хоче мати вічне життя із Богом, але покаятися ще не готова. А от тато мав зовсім іншу думку по цьому питанні: “я хочу зі всією своєю сім'єю ( уточняємо: три жінки і 17 дітей) піти в пекло” - так він відповів, хоча відвідує католицьку церкву. Звичайно, п'яній людині важко донести Євангеліє. Віримо тільки Господь може перемінити його серце і вибір, який він зробив.

 

 

Галя 5Мойсей і його історія

Мойсей часто нас просив відвідати його сім'ю. І так виникла нагода із відвідинами Деріка. А вони майже сусіди. Стівен побачивши Мойсеєву маму, яка очищала алкоголь. І вирішив навідатись на кілька хвилин, які перейшли в години. Картина була така: п'ять п'яних чоловіків, які вважають себе безгрішними і корінними католиками, і мама Мойсея, яка також була в стані алкогольного сп'яніння, та ще і не мама для цього хлопчини, яка чесно сердечно виправдовувала свій бізнес. А Мойсей...лише похилив голову і сказав: “ я тут не потрібний, коли вони п'яні, то мене проганяють. Нічого не дають, за школу не платять...” Показав свою маленьку хатину із трав'яним дахом, яку збудував, та папірусний матрац, на якому спить. Його біологічний тато в Південному Судані, не відомо де, а біологічна мама — Мойсей навіть не знає її.  В кінці нашої зустрічі і всіх почутих історій, ми помолилися, підбадьорили нашого хлопчину. І віримо, що Бог може його зрости великим мужом, як ми читаємо в Біблії.

Ще багато про що можна писати і ділитися. Але тепер знаючи хоч трішки із цього листа, ви можете продовжувати молитися за працю тут, і не лише. Адже всі місіонери потребують наших схилених колін і палких молитов. Тому дякуємо, що ви стоїте в проломі за Спасіння багатьох людей.

Молитовні потреби:

- духовний ріст молоді, які проходять поглибленні Біблійні навчання
- Біблійну групу для чоловіків
- сім'ю Деріка, покаяння батьків та залишення поганих звичок
- сім'ю Мойсея, покаяння та залишення гріха в якому живуть. Радість та мир хлопчини, його духовне відродження.
- богослужіння, які маємо щонеділі вдома і інші люди відвідують - духовний ріст і мудрість всієї команди, фізичне здоров'я.


Flex

Комітет зовнішньої місії – це координаційний центр місіонерської діяльності за кордоном і серед іноземців в Україні, підпорядкований Всеукраїнському союзу церков євангельських християн-баптистів.

Офіс ВСЦ ЄХБ

м. Ірпінь, вул. Сім’ї Шкарівських, 11-В.

Віталій СорокунКерівник комітету зовнішньої місії
(097) 375-17-73
Роман ДячукАдміністратор комітету
(068) 625-53-02
Аліна ЗападнюкІнформаційне служіння комітету зовнішньої місії
(066) 029-18-47
Володимир Западнюккоординатор короткострокових місіонерських поїздок
(050) 283-54-52
© 2024 Комітет зовнішніх місій. All Rights Reserved.