• Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Новини від місіонерів

~ новини і молитовні потреби від місіонерів ~

Новини з Уганди. Квітень 2020.

Вітаємо Вас, улюблені брати та сестри у Христі Ісусі, Господеві нашому. Ще один місяць промайнув так швидко, що здавалося лишень вчора ми відсилали Вам листа і ділилися новинами з Уганди. Дякуємо кожному, хто згадує нас в молитвах, підтримує фінансово, хто телефонує і пише індивідуально. Ви є нашою великою підтримкою і допомогою.

Ми мали можливість поділитися Доброю Вісткою Спасіння ізсім'ями, які потребують невідкладної матеріальної допомоги. Або ж встарості лишилися самотні. Старий чоловік на фото не міг стриматисліз, коли йому дали не великий продуктовий пакет. Адже останнійчас, що він їв — це була тільки варена зелень. А будинок в якомучоловік проживає — протікає і потребує термінової замінитрав'яного даху або побудови якісного даху. А коли йомурозказували про Ісуса Христа, то з великою радістю слухав і сказав,що ці слова дають йому мир і якусь радість в серці. Ми християнизнаємо, чому чоловіка наповняють такі почуття, які раніше він непереживав. Продовжуйте молитися, що він прийняв Ісуса Христа,як особистого Спасителя.
африка2

Ще одна сім'я, яка потребує ваших молитов. Жінка разом зі своїми дітьми тікала від війни в Південному Судані. Її чоловіка вбили. І вона лишилися одна з 5 дітьми. Коли добралася в нашу місцевість з часом знайшла “любов свого життя і батька для дітей”. Але ідилія не тривала довго. Так, як вона живе із дітьми вбудинку нового чоловіка, з часом він став принижувати дітей і її. Дійшло до того, що він ледь не вбив її дітей,щоб менше їжі витрачати. Жінка ледь втекла до міліції. Зараз чоловік за гратами, але його термін закінчується і дуже скоро він повернеться і, як обіцяв, закінчити почате. Жінка переживає, що цього разу чоловік будеще агресивніший. Вона хоче мати власну хату і жити окремо, в такому випадку чоловік не матиме ніякогоправа. Моліться за її спасіння та можливість мати власне житло.

Молодь, важлива місія для нас — зростити їх в Істині і в Божому страхові, щоб вони були покоління ммісіонерів. Це сім'я Хелен, дуже спокійна і врівноважена дівчина, але дуже закрита. Її тато помер декілька років тому і мама лишилася виховувати 8 дітей сама. Ми познайомилися зі всією родиною, так як живуть на одному подвір'ї. Це був хороший час разом. І тому моліться разом з нами, щоб розпочати там жіночу Біблійну групу після карантину.

Мерсі прийшла на першу молодіжну зустріч рік тому. Ми бачимо, як вона змінилася від Слова Божого: тепер усміхнена і радісна, яка любить свою групу дітей всуботу та навчати їх Біблії, багато нам допомагає. Ми мали можливість відвідати її і цього часу зустрітися змамою, яка потребує спасіння. Вона займається маленьким бізнесом — тримає магазин і готує місцевий алкоголь, тому часто такого роду чоловіки вних дома, а мама також не пропускає можливостівипити. Мерсі звичайно не нарікала, але потребуєваших молитов за її духовний ріст, спасіння мами та переміни способу заробітку. В п'ятницю перед Воскресінням Христа, ми запросили декілька молодих людей до нас дома разом провести час в поклонінні і прославленні. Так, як правила карантину не дозволяють більше 5 людей. Але наша молодь так зраділа, що почали запрошувати один одного. Тому більше 20 людей молоді прийшли і в єднанні могли провести час в молитві і прославленні. Адже вони так потребують духовної їжі і такої єдності.

Тая, Діана і Віка продовжують допомагати в лікарні і тим самим, свідчити про Христа натому місці і світити, проявляючи Божу любов навіть без слів. Стівен розпочав чоловічу групу кожної неділі і 5 чоловіків мають можливість у світлі Божого Слова побачити свою роль, як чоловіка, яку Бог запланував.

Я продовжую зустрічатися і читати Біблію із Марліною, яка такпрагне знати Істину і мати спілкування. І багато молоді виявляє бажання рости духовно. Моліться, щоб те Слово проникало в їх серця, змінювало, пробуджувало до істинного покаяння і слідування за Христом не словами, а життям. Але, як не прикро мені про це писати, але є молодь, які відійшли і потребують повернення. Джонсон, який поїхав здавати екзамени в Південний Судан і так лишився на невизначений час, знайшов друзів, які мають не хороший вплив на нього. Вільсон, Павло, Джон, Франк також здружилися з підлітковими компаніями, які мають не хорошу репутацію. Моліться за їх повернення та залишення тих залежностей, що вони мають.

Флавія переїхала зі своїми батьками в інше місце і ми не знаємо про неї. Моліться, щоб вона знайшла хорошу церкву і друзів християн. Ще раз дякуємо за ваші молитви і підтримку. Нехай Бог продовжує благословляти кожного з вас і використовувати для досягнення багатьох людей Євангелієм. Квітень 2020 1

Молитовні потреби:

- продовження візи для Вікторії

- за покаяння старого чоловіка та можливість відремонтувати дах

- щоб Боже Слово торкалося і змінювало тих, з ким проводимо Біблійні навчання

- за покаяння жінки із 6 дітьми та можливість мати власне житло

- початок Біблійної групи для жінок після карантину у сусідньому селі

- духовний ріст Мерсі та покаяння її мами-молодь, яка відійшла: Вільсон, Джон, Павло, Франк, Джонсон.

- щоб Флавія, знайшла хорошу церкву та друзів християн

Сім'я Тумвесідже Сім'я ТумвесіджеКвітень, 2020 Уганда, Бвеяле


Flex

Комітет зовнішньої місії – це координаційний центр місіонерської діяльності за кордоном і серед іноземців в Україні, підпорядкований Всеукраїнському союзу церков євангельських християн-баптистів.

Офіс ВСЦ ЄХБ

м. Ірпінь, вул. Сім’ї Шкарівських, 11-В.

Віталій СорокунКерівник комітету зовнішньої місії
(097) 375-17-73
Роман ДячукАдміністратор комітету
(068) 625-53-02
Аліна ЗападнюкІнформаційне служіння комітету зовнішньої місії
(066) 029-18-47
Володимир Западнюккоординатор короткострокових місіонерських поїздок
(050) 283-54-52
© 2024 Комітет зовнішніх місій. All Rights Reserved.