Новини з Китаю

Опубліковано .

Вітаю вас, дорогі братии  та сестри!   

Минуло півтора місяця як я повернувся до Китаю і радий мати можливість  поділитися  з  вами Божими благословеннями за цей період.        

Навчання, життя та здоров'я

З Божою милістю минулого тижня я закінчив здавати заборгованості по навчанню за минулий семестр.  Як ви пам'ятаєте,  за  станом здоров'я  мені довелося повернутися в Україну і не закінчити семестр згідно з програмою. У цьому семестрі у мене всього 2 пари в тиждень і я радий мати більше часу і сил для служіння!

               

Моя мама живее разом із моїм колишнім сусідом по кімнаті і його дружиною. Мама почала  вивчати англійську і  тимчасом вчить Кевіна і Мей російській мові☺ Вона зможе житии там до осені,  тому що у вересні   приїде сестра Кевіна і нам з мамою доведеться шукати. 

Минулого тижня нам повернули паспорти з дозволом житии в Китаї до липня 2016! Бог Великий  та благий!      

Моя рука мене не турбує і доктора (українські та китайські) кажуть, що прогресс у  зціленні  добрий!      

Хочу поділитися чудом від Бога. Коли я повернувся в Китай з мамою, мене викликали в деканат і сказали, що з цього семестру китайський уряд підвищує мою стипендію на 80%! Практично у два рази! Зараз у нас з мамою точно є на що жити. Мій Бог дійсно є моїм обеспечітелем! Я переживав і думав як бути з  мамою в Китаї, але Бог все знає і все посилає в свій час. У другому  семестрі ми поміняли деякі служіння.  Зараз мій тиждень виглядає наступним чином:   

Понеділок - біблійна группа для першокурсників.  Її відвідують в середньому 10-12 чоловік.  Ми читаємо біблійні історії від Буття до Дій,  показуючи як Божий план відпочатку  був врятувати світ через Ісуса. Студенти в цій групі дуже відкриті для Слова і задають дуже глибокі  запитання щодо віри, сенсу життя і нашого  світогляду. Також у понеділок проходить молитовне зібрання.         

Вівторок - ще одна біблійна группа для першокурсників. Приходить 5-7 чоловік,  які не можуть  відвідувати группу по понеділках.  Життя китайського першокурсника  дуже напружене.  Їх постійно змушують  брати участь у концертах,  сценках та інших заходах.  Ми дуже радіємо коли вони знаходять час зустрічатися з нами. Студенти цієї групи не такі відкриті як у першій,  але є одна студентка  (Мін Си),  яка вже вірить що Христос є  Месія,  але ще не посвятила своє життя і волю Господу.

Вівторок і п'ятницю - я почав викладати англійську на волонтерських  засадах в середній школі для дітей робітників з інших провінцій.  Ці сім'ї соціально не захищені і не можуть  дозволити для своїх  дітей іноземного викладача.  Я сподіваюся,  що через  таке служіння я зможу по-перше, показати їм любов; по-друге, залучаючи до волонтерської  праці  китайських віруючих допомогти їм зрозуміти як можна бачити нужду і заповнювати  її;  по-третє,  побудувати дружні стосунки з вчителями та адміністрацією школи для майбутніх заходів.

Середа - біблійна группа для іноземців.         

П'ятниця - спілкування для зміцнення у вірі вже віруючих студентів нашого  університету. Я рідко ходжу на це спілкування так як у п'ятницю є ще інший захід - наші брати і сестри з Уганди,  які навчаються в іншому  університеті почали проводити вечірні спілкування у себе на районі.  Я вирішив їздити до них для допомоги та підбадьорення щодо служіння              

китайцям.         

Субота - спортивні та настільні ігри для відпочинку і зміцнення дружніх відносин зі студентами.   

Неділя - зараз спільними силами нашої команди в  неділю. Проходить 4 зібрання в різних районах міста. Я почав відвідувати домашнє зібрання, де іноземці та китайці зустрічаються спільно.

Я також намагаюся заводити нові стосунки з китайськими студентами і читати Біблію один-на-один. Я вже писав про одного друга - Ван Дзя Сі - останнім часом я бачу прогресс у його шляху до Бога. Йому подобається читати Слово і знаходити в Ньому спокій, але він ще не вірить у вічне життя і поки тільки вірить, що християнство - це правильний спосіб жити тут і зараз.  Дух матеріалізму та атеїзму дуже сильний.  Але ми знаємо,  що Бог сильніший.  Будь-ласка,  моліться за одкровення вічного  життя для Ван Дзя Сі.  За цей рік він став дуже близькою для мене людиною і не хочу щоб він залишився просто любителем християнської моралі.     

Молитовні подяки і потреби:         

  • Подяка Богу за оформлення тимчасової посвідки на проживання і фінансування Більшої частини наших витрат
  • Моє ходіння перед Богом (особиста святість і посвячення Богу)
  • Благословення Богом всіх заходів з посіву Слова        
  • Побудова дружніх відносин з вчителями школи, де я волонтер               
  • Можливості свідоцтва українцям, що проживають в моєму місті (з приїздом мами я почав частіше                зустрічатися з українцями)     
  • Божий захист місцевих та іноземних віруючих. Весна - цей час, коли традиційно  починаються різні перевірки з боку поліції           
  • Дія Божого Слова і Духа в житті Мін Си і Ван Дзя Сі

Дякую  вам, дорогі друзі за молитви, підтримку і інтерес до того, що Господь робить у цій частині світу.          

Сподіваюся отримати від вас у відповідь листа! =)          

Благословень  вашим родинам і в служінні! 

Tags: Місіонерське служіння Новини від місіонерів Китай

Адреса

  • ул. Л. Толстого, 3-Б
  • Киев
  • 01004
  • Украина

Контакти

Наші партнери