В Києві відбувся ІІ Місіонерський форум

Опубліковано .

Немає такого поняття,
як найкращий час для благовістя.
В календарі є лише одна дата – зараз!
Майкл Готт

26-27 серпня 2016 року відбулася подія на яку чекали три роки - ІІ Місіонерський форум! Майже 2 000 християн із всієї України та з різних країн світу зібралися разом, щоб зануритися в атмосферу місіонерства.

ДЕНЬ 1.

Основні цілі форуму:

- Широко представити сучасне місіонерство в Україні та за її межами.

- Заохотити християн до благовістя, показуючи можливості та потреби на місіонерських  полях.

- Спорядити служителів церкви ефективними інструментами для благовістя і місії.

Програма протягом двох днів була насиченою та різноманітною. Так, перший день форуму було розпочато дивовижним співом хору та молитвою, яку здійснив Валерій Антонюк, голова ВСЦ ЄХБ.

Згодом до проповіді Слова Божого на тему: «Царство Боже, що гряде, і місіонерське служіння Церкви», ведучіРоман Кравчук та Олександр Гаврилюк, запросили Пола Мсізу, президента Всесвітнього баптистського альянсу. Він наголосив, що місія є завданням церкви, задля місії вона і існує, - «Церква, яка не займається місією перестала бути церквою і стала соціальним клубом, який зацікавлений розважати своїх учасників. Однак, Господь не для того створив Церкву. Ми маємо нести Добру Звістку в народи».

Із теплими словами привітання до учасників форуму звернулися представники діаспори та голови національних союзів ЄХБ, які побажали всім місіонерам працювати віддано, посвячено, благословенно для Божого Царства.

Із доповіддю на тему: «Церква як місія» поділився Андрій Чумакін, голова Північно-Західного об’єднання ЄХБ. - «Що ж таке місія? Місія – дипломатична делегація спеціального призначення. Якщо християни не виконують місію, хіба можуть вони називатися християнами? Уявіть, якщо  Господь дасть ще один тиждень, то для чого?

Ентоні Пек, генеральний секретар Європейської баптистської федерації завершив першу частину програми ІІ Місіонерського форуму доповіддю на тему: «Царство Боже і сучасне місіонерське служіння Церкви». - «Царство Боже займає центральне місце у вченні Ісуса Христа. Чому для Ісуса Христа Царство Боже є цінним, а для нас християн не завжди воно є центральним?Ми покликанні бути людьми Божого Царства».

Після завершення першої частини форуму, кожен учасник зміг відвідати практичні семінари і отримати цікаву та корисну інформацію, зокрема, як можна використовувати різноманітні сфери життя сучасного християнина для благовістя; як організувати нову церкву в сучасному розумінні; які ж існують сучасні моделі благовістя серед молоді, як соціальні мережі можуть бути полем для благовістя та інше.

Наостанок першого дня форуму, відбулося привітання гостей з Європи та молитва за християн, які зазнають переслідування. Відразу, після молитви, місіонери Зовнішньої місії змогли коротко поділитися свідоцтвами, їх слова торкнулися сердець багатьох учасників форуму та змусили переоцінити свої цінності. «Коли ви їдете на місію – ви маєте забути про себе» - сказав Євген Константіннік, місіонер.

Також, на сцені, випускникам програми Одеської богословської семінарії було вручено дипломи і всі учасники форуму приєдналися до спільної молитви за випускників, які вирішили звіщати Слово Боже за межами України.

ДЕНЬ 2.

Другий день форуму проходив в особливій атмосфері, адже протягом дня лунали ревні молитви до нашого Господа і кожен учасник зміг прославити Його.

Ведучі другого дня, Станіслав Грунтковський та Олександр Ярмушко, запросили Ігоря Бандуру, першого заступника голови ЄХБ з доповіддю на тему: «Місія Церкви в українському контексті: виклики і пріоритети». «Церква – єдина на землі організація, яка існує для тих, хто поки що не є її членами», - зазначив він. Також перший заступник наголосив, що нам християнам як мінімум потрібно три речі: проактивний погляд на час, більше ризикувати та використовувати ті можливості, які є у нас сьогодні. «Слова Христа про останній час запевняють нас в розвитку благовістя і гарантують нам успіх! Христос говорить не тільки про негаразди планетарного масштабу, але і про те, що Церква всупереч всьому донесе Євангеліє до останнього народу», - поділився Словом Божим Ігор Бандура.

Сергій Мороз, заступник голови ВСЦ ЄХБ підвів підсумки служіння Внутрішньої місії та зазначив, що в союзі євангельських християн-баптистів, за час незалежності України, було організовано 1906 церков та 204 церкви ще організовується.

Продовжив тему Внутрішньої місії та розповів про своє бачення місіонерства Олександр Максимов, місіонер в смт. Великій Березовиці, що на Тернопільщині. - «Місіонер – це не супер герой. Місіонер – це людина, яка має підключати команду до місіонерського служіння. Тому місіонерство – це команда. Місіонерство – це ДНК церкви».

Також місіонери Внутрішньої місії змогли поділитися своїми свідоцтвами та в єдності із учасниками форуму помолитися за всіх тих, хто несе місіонерське служіння в Україні.

Пасторська команда до якої входили Микола Романюк, Володимир Омельчук, Микола Скопич, Любомир Матвіїв, Петро Марченко, Олександр Савич, пастори церков ЄХБ розкрили тему: «Формування і розвиток місіонерської церви».

Так, як і першого дня, після першої частини, всі учасники змогли відвідати  практичні семінари, серед яких: "Сімейне служіння від А до Я", "Діти і підлітки. Виховання у дусі великої місії", "Організація нової церкви в сучасному розумінні", "Капеланське служіння, волонтерство, робота з сім'ями загиблих, переселенцями", "Сучасні моделі і методи благовістя серед молоді" та інше.

Відразу, після практичних семінарів, всі учасники разом із Місіонерським молодіжним хором та оркестром України прославляли Господа. Згодом Ігор Бандура, перший заступник голови ЄХБ зачитав Резолюцію ІІ Місіонерського форуму.

Валерій Антонюк, голова ВСЦ ЄХБ  у завершальній проповіді на тему: "Сила і слава Божого Царства в церкві, яка звершує Божу місію в світі" наголосив, що місія визначає здоров'я церкви. І саме від місії залежить якою є церква!

Також голова ВСЦ ЄХБ закликав всіх учасників до молитви «Отче наш».

ІІ Місіонерський форум завершився, але ми віримо, що учасники форуму отримали особливі істини, які відкривав для них Господь та застосують їх у своєму житті, понесуть у свої Церкви та через дію Духа Святого запалять серця багатьох, щоб приєднатися до Великого Доручення Ісуса Христа!

Які ж враження в учасників форуму, що особливого Господь проговорив до їхніх сердець? Деякі коментарі ми пропонуємо вашій увазі.

- Я дуже позитивно вражений. Є над чим задуматись. Нові перспективи, спілкування з новими людьми, контакти. Також Господь під час форуму говорив особисто і до мого серця, - коментує Андрій Пузинін, Австрія.

- Мені дуже сподобався форум. Сподобався саме в духовному плані. Було дуже багато цікавих семінарів. Сподобався хор, оркестр, і, мені здається, що було дуже духовно, адже відчувалася робота Духа Святого. Форум був корисним для мене, - ділиться враженнями Тетяна Волійчук, Португалія.

- Чудовий форум! Особисто мене він надихнув розглядати своє служіння з глухонімими в перспективі інших країн. Адже до цього часу  я дивився на нього  у межах лише своєї області, - розповів  В’ячеслав Станіславов, м. Хмельницький.

- Форум збагатив мене і всю мою сім’ю натхненням працювати більше та ефективніше. Я для себе взяв багато нового, практичних речей, які буду використовувати у своїй праці. Також задумався над багатьма питаннями, які потрібно вирішити на даний період часу. Сподіваюсь, що в цей відрізок часу від Другого до Третього форуму, який буде через три роки, ці питання, які хвилюють мене зараз, ввійдуть в історію І на наступному форумі не будуть тривожити моє серце, серце місіонера, - розповів Юрій Бойдянчук, Португалія. 

Також читайте

Адреса

  • ул. Л. Толстого, 3-Б
  • Киев
  • 01004
  • Украина

Контакти

Наші партнери